Lækker opskrift på indisk butter chicken eller murgh makhani
som den bliver kaldt i sit hjemland. Tid: ca. 20 min. plus kogetid (4 pers.)
# Indisk butter chicken
2 spsk smør
3 fed hvidløg
1 spsk friskrevet ingefær
½ tsk cayennepeber
2 tsk garam masala
½ tsk mild chilipulver
2 tsk stødt koriander
100 g tomatpuré
1½ dl fløde
3 dl yoghurt naturel
2 spsk citronsaft
salt og peber
100 g frisk spinat
100 g rosiner
1 hel kylling
2 spsk smør
2 tsk garam masala
salt og peber
Tilbehør: naanbrød og evt. en skål salat
*
1. Smelt 2 spsk smørret i en gryde, og tilsæt presset hvidløg, ingefær og
krydderier, og steg ca. 1 min.
2. Tilsæt tomatpuré, og steg yderligere et par minutter.
Tilsæt fløde, og kog op.
Tilsæt yoghurt, og sænk varmen.
Lad saucen simre ved svag varme i ca. 10 min.
Smag til med citronsaft, salt og peber, og tag gryden af
varmen.
3. Partér kyllingen i 6-8 dele.
Smelt smørret i en sauterpande.
Krydr kyllingen med garam masala, salt og peber, og brun
kyllingen.
4. Sænk varmen, og tilsæt 2-3 spsk sauce.
Lad det simre, til væden er kogt ind.
Tilsæt resten af saucen, og lad det simre ca. 15 min. under
låg.
Vend kyllingestykkerne, og lad det simre yderligere ca. 15
min.
5. Skyl spinaten, og slyng den tør.
Tilsæt spinat, og lad den falde sammen.
Server butter chicken med naanbrød og evt. en sprød salat.
Tips: Du kan bruge 4 kyllingebryster skåret i halve, i stedet for en hel
kylling.