Logo

Kylling à la bonne femme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kylling à la bonne femme

 

Kylling à la bonne femme betyder: Den gode kones kylling, og det er en fransk klassiker. Hverdagsluksus.

4-5 personer. Arbejdstid: 45 min. Stege/kogetid: ca. 1 time. Fryseegnet

 

#

1 stor kylling

75 g bacon

25 g smør

½ kg skalotte- eller miniløg

2 gulerødder

300 g kartofler

salt og peber

1 dl hvidvin

2-3 spsk, tomatpuré

2 dl bouillon

frisk timian og persille

*

 

DEL kyllingen i lår og bryster, og del dem i halve, så der bliver 8 stykker i alt.

Skær baconstykket i terninger.

 

LAD smørret blive gyldent i en tykbundet gryde, og rist baconterningerne heri.

Tilsæt kyllingestykkerne, og brun dem på alle sider.

 

PIL løgene. Skræl gulerødder og kartofler, og skær dem i terninger.

 

TAG kødet op af gryden, og steg løgene gyldne.

Vend gulerødder og kartofler i, og læg kylling og bacon tilbage i gryden.

Drys med salt og peber.

 

RØR tomatpureen ud i bouillonen.

Hæld først vinen i gryden, derefter tomatbouillonen.

Læg låg på gryden og lad retten simre i ca. 45 min.

 

SMAG til med salt og peber, og server med et drys hakket timian og persille og evt. brød.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.593 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her