250 gram hakket skinkekød med højst 12 % fedt
½ løg (ca. 30 gram)
½ dl havregryn
1 æg
½ dl vand eller mælk
1-2 tsk stærk chilisauce
½ tsk tørret oregano
½ tsk salt
peber
Sauce:
1 rød peberfrugt (ca. 100 gram)
1 gul peberfrugt (ca. 100 gram)
½ lille rød chilipeber
½ løg (ca. 30 gram)
1 tsk fedtstof
1 fed hvidløg
3 dl kogevand fra kødbollerne
½ tsk tørret oregano
salt og peber
Kødboller: Løget pilles, og halvdelen rives.
Kødet blandes med alle ingredienserne til farsen.
Farsen stilles i køleskab og trækker 30–60 minutter.
Vand og salt koges op.
Kødbollerne formes med en teske og kommes i det kogende vand.
Bollerne koges i 5-8 min. afhængig af størrelsen.
Kødbollerne stiger op til overfladen, når de er kogte.
Sauce: Frøstol og kerner fjernes fra peberfrugterne og chilipeberen. Peberfrugterne skæres i tern, og chilipeberen i ringe.
Det sidste halve løg hakkes. grønsagerne svitses let i fedtstoffet - skal ikke brunes.
Kogevandet tilsættes, og saucen koger i 10-15 min.
Saucen blendes og smages til med salt, peber og chilisauce, hvis saucen ønskes stærkere.
Saucen småkoger i ca. 5 min.
Kødbollerne kommes i saucen og varmes godt igennem.
Tips:
Kødboller i peberfrugtsauce serveres fx. med løse ris evt. med vilde ris i. Råkost eller dampede grønsager serveres til.