Græsk sommerret med
krydderurter, der smager og dufter af Middelhavet.
4 personer. Arbejdstid:
35 min. Stegetid: ca. 10 min.
#
Frikadeller:
400 g hakket lamme- eller
oksekød
1 løg
salt og peber
1 æg
1 dl rasp
1 spsk friskhakket
oregano
1 spsk friskhakket
timian
1 spsk friskhakket
rosmarin
1 fed hvidløg
1 dl mælk eller
afkølet bouillon
olie til stegning
Græsk salat:
500 g tomater
1 agurk
1 rødløg
3 spsk olie
1 fed hvidløg
3 spsk citronsaft
eller vineddike
200 g fetaost
100 g kalamata oliven
2 håndfulde frisk
oregano eller dild
Tilbehør:
lune flutes eller
pitabrød
*
Rør kødet grundigt
med finthakket løg, salt, peber, æg, rasp, alle krydderierne og presset
hvidløg.
Rør mælken i, og lad
farsen hvile ½ time i køleskabet.
Varm olien op på en
pande, og steg frikadellerne gyldenbrune og gennemvarme og sprøde på begge
sider. (ca. 15 min. i alt)
Skyl tomater og
agurker, og skær dem i grove, ureelle stykker.
Hak løget groft.
Rør olie sammen med
presset hvidløg og citronsaft.
Vend dressingen med
grønsagerne, og smag til med peber og en lille smule salt husk, at oliven og
feta er salte.
Skær fetaosten i små
stykker, og drys dem på salaten.
Fordel oliven på
toppen af salaten, og drys med grofthakket oregano.
Server frikadeller
med salat og lunt brød.
TIPS: Du kan
erstatte 1 spsk friske krydderurter med 1 tsk tørret.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin