4 svinekoteletter uden fedtkant (ca. 600 g)
1 finthakket skalotteløg
2 tsk fintrevet citronskal
1 spsk friskpresset citronsaft
1 spsk olivenolie
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
Kartoffelsalat:
1 kg nye kartofler
4 gulerødder
200 g Karolines Køkken kvark 1%
1 dl letmælksyoghurt naturel
1 tsk fintrevet citronskal
1 spsk friskpresset citronsaft
1 bundt finthakket dild
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
4 stilke bladselleri i tynde skiver
Mariner koteletterne med skalotteløg, citronskal, citronsaft, olivenolie, salt og peber.
Stil dem tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
Kartoffelsalat: Skrub eller skrab kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand. Hæld dem i en sigte og lad dem køle lidt af.
Skrab eller skræl gulerødderne, snit dem fint og blancher dem i kogende, letsaltet vand.
Kom dem straks i iskoldt vand og lad dem dryppe godt af.
Rør en dressing af kvark, yoghurt, citronskal og -saft, dild, salt og peber.
Skær kartoflerne i skiver eller både og vend dem i dressingen sammen med bladselleri og gulerødder.
Steg koteletterne på en grill eller grillpande ca. 4 min. på hver side og server dem sammen med kartoffelsalaten.
Fryseegnet: Ikke afprøvet