Spis noget let i aften
Kommenkartofler:
600 g kartofler
1 tsk kommen
Purløgskvark:
1 løg
1 fed hvidløg
1 bundt purløg
500 g kvark
3 spsk mælk
havsalt og friskkværnet peber
3 spsk olivenolie
*
A. Kog kartoflerne møre med skræl i vand tilsat kommen, ca. 25 min.
B. Pil løg og hvidløg og skær dem i små tern.
Skyl purløgen og snit den.
C. Rør kvarken med mælk og krydr med salt og peber.
Bland løg, hvidløg og purløg i.
D. Pil kartoflerne og anret dem sammen med purløgskvarken.
Dryp olivenolie over.
Pr portion 1286/308 kJ/kcal. 20 g protein. 9 g fedt. 31 g kulhydrat. 4 g fibre.
Reducer forbruget af animalsk fedtstof til fordel for vegetabilsk fedtstof.
Det gavner kolesterolindholdet i blodet, og på længere sigt forbedrer det blodtryk blodsukker.