2 kinakål - ca. 1 kg
2 bouillonterninger
smør eller margarine
200 g røget bacon i tynde skiver
150 g Emmentaler
10 dl cremefraiche
1 bdt finsnittet purløg
friskkværnet peber
3 spsk rasp
Tilbehør: kogte kartofler eller brød
*
Skær kinakålen i kvarter på langs og læg dem i 1 l kogende vand, tilsat bouillonterninger. Lad det koge sagte i 8-10 minutter, og lad kålen dryppe af.
Læg den i smurt, ildfast fad i et enkelt lag.
Skær eller klip sværen af baconskiverne og del dem i strimler.
Rist ca. halvdelen i lidt fedtstof og hæld det over kålen.
Drys med 100 g ost.
Rør cremefraiche sammen med finklippet purløg og bred det over ingredienserne i fadet. Drys med peber og derpå med resten af osten og rasp.
Fordel et par spsk smør eller margarine i små klatter på overfladen og drys med de resterende baconstrimler.
Stil fadet i en 200°C varm ovn i ca. 25 minutter.
Server kogte kartofler eller brød til.