Sprøde kartofler på en bund af cremet kokos/tomatsauce fyldt
med mættende kikærter og aubergine. Brug en god karry, så smager denne
fantastiske ret, så fuglene synger.
4 Personer. 20 Minutter
# Ingredienser
2 spsk olie
2 løg i skiver
1 aubergine, halveret og i tynde skiver
600 g kartofler i små tern
2 fed hvidløg i tynd skiver
3 spsk karry
1 dåse hakkede tomater
3 dl hønsebouillon
1 dåse kokosmælk
1 dåse kikærter, drænet (240 g)
sukker
salt og peber
frisk koriander
naanbrød
iskold yoghurt
*
Tilberedning
1. Tænd ovnen på 210/195 °C varmluft.
2. Varm olien i en sauterpande.
Steg løg og kartofler gyldne over medium/høj varme i 3 min.
3. Tilsæt aubergine, karry og hvidløg, og steg yderligere 2
min.
4. Vend hakkede tomater, kokosmælk, bouillon, kikærter og
kaffirlimeblade i, og lad simre i 2-3 min. Smag til med sukker, salt og peber.
5. Hæld hele herligheden i en bradepande, sæt den i ovnen,
og lad den stege i ca. 25 min., til kartoflerne er møre og gyldne.
6. Server retten direkte fra ovnen med et drys frisk
koriander, lunt brød og evt. yoghurt.
Tips:
Brug karrypasta i stedet for karrypulver, det er
stærkere, så tilsæt lidt ad gangen. Udelad kartofler, og server i stedet retten
med kogte ris. Du kan også lave retten i vegetarisk version. Erstat
hønsebouillon med grønsagsbouillon.