Logo

Kikærtepande med kartofler og karry

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kikærtepande med kartofler og karry

 

Sprøde kartofler på en bund af cremet kokos/tomatsauce fyldt med mættende kikærter og aubergine. Brug en god karry, så smager denne fantastiske ret, så fuglene synger.

4 Personer. 20 Minutter

 

# Ingredienser

2 spsk olie

2 løg i skiver

1 aubergine, halveret og i tynde skiver

600 g kartofler i små tern

2 fed hvidløg i tynd skiver

3 spsk karry

1 dåse hakkede tomater

3 dl hønsebouillon

1 dåse kokosmælk

1 dåse kikærter, drænet (240 g)

sukker

salt og peber

frisk koriander

naanbrød

iskold yoghurt


* Tilberedning

1. Tænd ovnen på 210/195 °C varmluft.


2. Varm olien i en sauterpande.

Steg løg og kartofler gyldne over medium/høj varme i 3 min.


3. Tilsæt aubergine, karry og hvidløg, og steg yderligere 2 min.


4. Vend hakkede tomater, kokosmælk, bouillon, kikærter og kaffirlimeblade i, og lad simre i 2-3 min. Smag til med sukker, salt og peber.


5. Hæld hele herligheden i en bradepande, sæt den i ovnen, og lad den stege i ca. 25 min., til kartoflerne er møre og gyldne.


6. Server retten direkte fra ovnen med et drys frisk koriander, lunt brød og evt. yoghurt.

 

Tips: 

Brug karrypasta i stedet for karrypulver, det er stærkere, så tilsæt lidt ad gangen. Udelad kartofler, og server i stedet retten med kogte ris. Du kan også lave retten i vegetarisk version. Erstat hønsebouillon med grønsagsbouillon.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.487 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?
Effektiv reklame - klik her