Karbonader:
400 g hakket svinekød (3-7% fedt)
3 spsk hvedemel
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
25 g smør
Porrecreme:
½ liter vand
½ tsk groft salt
5 porrer i skrå skiver (ca. 500 g)
4 dl mild ostesauce 8%, fx Kelda® simply cheese
¾ spsk hakket frisk rød chilipeber
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
Tilbehør: 1,25 kg kogte og pillede kartofler
Karbonader:
Form 8 små karbonader og vend dem i en blanding af mel, salt og peber.
Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg karbonaderne ved jævn varme i ca. 9 min. - vend af og til.
Tag karbonaderne af panden og hold dem varme.
Porrecreme: Bring vand og salt i kog i en tykbundet gryde.
Kog porrerne ved kraftig varme og uden låg i ca. 3 min.
Hæld vandet fra og damp dem tørre.
Tilsæt ostesauce, chili, salt og peber.
Bring porrecremen i kog under omrøring og smag til.
Fryseegnet: Nej.