1,5 kg kanin
4 spsk smør
1 spsk olivenolie
1 spsk hvedemel
½ fl. tør hvidvin - 5 dl
5 spsk tomatpuré
2 fed hvidløg
krydderbuket:
3-4 stilke persille
2 kviste timian
1-2 laurbærblade
125 g champignon
2 spsk smør
Parter kaninen i passende stykker. Krydres med salt og peber.
Brun kødstykkerne i en blanding af smør og olie i en stegegryde.
Drys hvedemel over og lad det brune med.
Hæld hvidvinen og bouillonen over, kødet skal blot lige være dækket. Tilsæt tomat- puré, evt. hvidløg og krydderbuketten.
Læg låg på og lad det snurre ca. 20 min.
Sæt derpå retten i ovnen ca. time ved 175°C.
De rengjorte champignoner ristes i gyldent smør, bland dem i retten i de sidste 10 min. af stegetiden.
Fjern krydderbuketten. Jævn evt. saucen.
Serveres med lune flûtes eller løse ris.