Se de mange spændende opskrifter på salat. Vi har opskrifter
på og med salat til hver en begivenhed, årstid og måltid. Kig ind og bliv
inspireret!
Hurtig aftensmad på under
20 minutter. Jo, det kan sagtens lade sig gøre. Du får her opskriften på nem
aftensmad, som er let at lave...
Servering til 4 personer
# Ingredienser
300 g kalvekød i strimler
1 tsk olie
1 tsk chili
1 fed hvidløg
1 tsk ingefær
200 g grønne bønner
3 gulerødder
2 forårsløg
½ bakke rucola
½ romaine salat
3 spsk hakket persille
½ citron, saften
1 spsk olie
salt og peber
Groft brød
* Tilberedning
1. Steg kalvekødsstrimlerne i en wok eller på en varm pande
med olie i nogle min., tilsæt chili, hvidløg og ingefær, og steg fortsat i 1
min., til kødet er gennemstegt.
2. Nip bønnerne, og kog dem i vand med salt i 4-5 min., til
de er let møre med bid.
Kom bønnerne i et dørslag, og hæld kold vand over dem.
3. Snit gulerødder i tynde strimler og skær forårsløg i
skiver på skrå.
Skyl salaterne, og snit romainesalaten i grove stykker.
4. Vend gulerødder, forårsløg, rucola, romaine-salat,
persille, citronsaft, olie, salt, peber, kogte grønne bønner og stegt kalvekød
sammen i en salatskål.
5. Servér salaten til frokost eller som middagssalat med
groft brød, sorte oliven og evt. en god pesto til at smøre på brødet.
Tips:
Prøv også at lave salaten med kogte hvide bønner, de
er super velsmagende, sunde og mættende.
Energi 350 Kj. Fedt 28 %. Kulhydrat 45 %. Protein 27 %.