En flot og grøn ret med nye, sprøde grønsager og nye kartofler. Dejligt og mættende efter en lang dag ude i solen.
Ca. ¾ kg kalvekød med ben (fx bov)
Urter til kogning, fx løg, gulerod, persillestilke, timian
1 l suppe fra kødet
1 bundt grønne asparges, i 3 cm lange stykker (ca. 200 g)
6-8 nye gulerødder i skiver (ca. 400 g)
3 bundter forårsløg i skiver (ca. 300 g)
1-2 fennikel i strimler
1 dl fløde 13%
2 tsk majsstivelse
Evt. 2 æggeblommer
1 bdt. dild
Tilbehør: Klippet dild og nye kartofler
Sæt kødet over i så meget vand, at det netop er dækket.
Skum suppen, når den begynder at koge og tilsæt urter og 1 spsk salt.
Kog kødet ved svag varme til det er mørt - ca. 1 ½ time.
Si suppen og skum for fedt. Kog suppen ind til lidt kraftigere smag.
Skær kødet i tern og kasser fedt, sener og ben.
Kog asparges, gulerødder og forårsløg i suppen hver for sig, til de er knapt møre og tag dem op.
Kog fennikelstrimlerne helt møre i suppen og purer fennikel og suppe i en blender til sauce.
Jævn med majsstivelse rørt ud i fløde og kog saucen igennem.
Hvis saucen skal legeres: Rør æggeblommer med lidt af den varme sauce.
Pisk blandingen i resten af saucen - det må ikke koge!
Varm kød og grønsager i saucen og smag til med salt og peber.
Server med klippet dild og nye kartofler.
Grønsager pr. person: Ca. 300 g