Ca. 600 g kalveklump eller inderlår
Salt, peber
2 spsk olivenolie
1 ½ dl tør hvidvin
1 dl vand
½ citron
2 stilke persille
1 stilk timian
1 løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
3-4 forårsløg
2 spsk kapers
hakket persille
Gnid kødet med salt og peber og brun det godt på alle sider i en gryde i
olien.
Tilsæt vin, vand og citronen, skåret i tynde skiver.
Pil løget og skær det i skiver, skræl den ene gulerod og skær den i
mindre stykker.
Pil og hak hvidløget. Kom persille, timian og grønsager i gryden og lad det
koge igennem, så lidt af vinens syre fordamper.
Læg låg på og lad kødet simre mørt på 40-50 min. det afhænger af
stegens tykkelse.
Skræl imens den sidste gulerod, skær den i tynde strimler og snit
forårsløgene fint på langs.
Tag kødet op og pak det i folie.
Gnid saucen gennem en sigte.
Kom de snittede grønsager i saucen og lad dem mørne på 5-6 min. under
låg.
Kom kapers i saucen og smag den til med salt og peber.
Skær kødet i tynde skiver og server disse med grønsagssaucen og
hakket persille.