800 g mellemstore, nye kartofler
10 g smør
400 g kalveinderlår i tern (ca. 2 x 2 cm)
400 g gulerod i ca. 2 cm skrå skiver
11/2 dl vand
2 tsk groft salt
friskkværnet peber
½ liter Hvidløgssauce 6% - opskrift se: Tilbehør
2 tsk fintrevet citronskal
200 g sukkerærter i halve
½ frisk, hakket bredbladet persille
Tilbehør: 120 g groft brød
Skrab kartoflerne og skær dem i halve.
Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
Svits kødet i ca. 2 min.
Tilsæt kartofler, gulerødder, vand, salt og peber.
Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 15 min. eller til kødet er mørt. Kom hvidløgssauce og citronskal i sauterpanden.
Lad retten koge videre, stadig under låg, i ca. 10 min.
Tilsæt sukkerærter og kog uden låg i ca. 1 min. Smag til.
Anret kalvefrikasseen i en varm skål og drys med lidt af den hakkede persille. Server resten til.
Tips: I stedet for kalveinderlår, kan der anvendes lammekølle.
Ikke fryseegnet