1 kg dansk kalveklump
2 spsk Tandoori masala (kan erstattes af paprika)
¼ kg gulerødder
¼ kg persillerødder
¼ kg løg
10 fed hvidløg
salt,
evt. Maizena
1 bdt persille
240 g ris
Skær kalvekødet i store tern på ca. 3x3 cm.
Brun kødternene på en pande i varm olie.
Når ternene er brunede drysses de med 1 spsk Tandoori masala og
steger videre i ½ minuts tid.
Tag kødstykkerne op af panden, kom dem i et pænt stort ovnfast fad og
kog panden af med 4 dl vand.
Hæld vandet over kødstykkerne og stil fadet i ovnen ved 150ºC.
Dæk fadet med et ovnfast låg eller alufolie.
Gør derefter grønsagerne i stand.
Skær gulerod og persillerod i 1 cm stykker, skær løgene i ringe og pil
hvidløgene.
Kom det hele i fadet til kødet og rør jævnligt i retten.
Kødet er mørt efter ca. 1 ½ time.
Smag retten til med salt.
Tag det ovnfaste fad ud af ovnen og jævn evt. saucen med Maizena, hvis
den ønskes lidt tykkere.
Til sidst drysses med friskhakket persille.
Kog ris som anført på emballagen og server dem til retten.
Tips: Tandoori masala er et blandingskrydderi af koriander,
spidskommen, peber, ingefær, muskatnød og chili.
Kan du ikke skaffe det kan det erstattes af paprika.