Det ser godt ud og samtidig er det dejligt krydret: Kalkunterninger og cherrytomater stukket på rosmarinstilke og stegt gyldenbrune
1 løg
300 g kalkunfilet
12 cherrytomater
4 stilke rosmarin
salt og peber
2 spsk (oliven)olie til at stege i
1½ dl grønsagsbouillon
*
A. Løget skæres i fine terninger.
Kalkunfilet skæres i 12 terninger.
I terningerne og i 12 cherrytomater bores der huller med et træspid.
Derefter stikkes 3 terninger kalkun og 3 cherrytomater hver på 4 stilke rosmarin.
Der krydres med salt og peber.
Svits spiddene et øjeblik i 2 spsk varm olie på alle sider.
B. Spiddene lægges på et ildfast fad.
De steges i den forvarmede ovn ved 200˚C i 10 minutter (varmluft 180˚C).
Løgene steges et øjeblik i stegeskyen.
Derefter hældes 1½ dl grønsagsbouillon i panden, og det hele koges ind uden låg i 3-4 minutter.
Kom 1-2 tsk saucejævner til brun sauce i.
Serveres til spiddene.
Pr. portion: 37 g protein, 12 g fedt, 5 g kulh. = 274 kcal 1147 kj