#
500 g kalkunbryst
2 pillede løg
1 fed hvidløg
2 spsk (oliven)olie
2 dl hønsebouillon
½ knoldselleri
100 g jordskokker
4 dl hønsebouillon
½ dl (oliven)olie
friskhøvlet peberrod efter smag
½ bundt friskhakket kørvel
2 spsk dijonsennep
*
Skær kalkunbrystet i aflange stykker.
Pil og skær løget i små tern. Hak hvidløget.
Steg løg og hvidløg i olie, tilsæt kalkunkødet. og steg det i 5 minutter.
Rør i gryden, så det ikke sætter sig fast.
Tilsæt 2 dl hønsebouillon, og lad retten koge i 20 minutter, til kødet er mørt og gennemkogt.
Tilsæt evt lidt vand eller mere bouillon, hvis saucen koger for meget ind.
Rens imens selleri og jordskokker for skræl, skær begge dele i mindre tern, og kog dem i en anden gryde med 4 dl hønsebouillon og vand, så grønsagerne er dækket.
Kog i ca 20 minutter, til de er godt møre.
Vand/bouillon sigtes fra grønsagerne og gemmes.
Rør olie sammen med grønsagerne med en grydeske eller et piskeris.
Smag mosen til med salt og peber samt den gemte hønsebouillon.
Spæd op med bouillon til en lind konsistens.
Varm kalkunsaucen op, og vend peberrod, kørvel og sennep i.
Server kalkunkødet oven på mosen.
Tips: Hvis du vil have mere bid, kan du evt. tilsætte mere peberrod. Alternativt kan du servere det i en skål ved siden af, så dine gæster selv kan justere styrken.