En god, solid ret til kolde dage. Du kan sagtens lave dobbelt portion, så har du mad til 2 dage.
1 spsk olie
1 tsk karry
500 g hakket kalkunkød
2 finthakkede løg (ca. 200 g)
½ tsk paprika
2 laurbærblade
1 groftsnittet hvidkål (ca. 1 kg)
4 store gulerødder i skiver (ca. 400 g)
2 dl vand
1 ½ tsk salt og ½ tsk peber
Tilbehør: rugbrød og hakket persille
Varm olien i en gryde, tilsæt karryen og svits den ved høj varme under omrøring i 20 sek.
Tilsæt kalkunkød og løg og svits ved høj varme til kødet smuldrer og skifter farve, ca. 5 min.
Tilsæt paprika og laurbærblade og svits yderligere et par minutter under omrøring.
Kom hvidkål, gulerødder og vand i gryden med kødet.
Bring det i kog og kog ved svag varme med låg til kålen er faldet sammen og er mør, ca. 35 min.
Rør af og til i gryden.
Tag laurbærbladene op og smag til med salt og peber.
Server med rugbrød i tykke skiver og et drys persille.
Tips: Kalkunkødet kan erstattes med andet magert kød.
Grønsager pr. person: 400 g