600 g isingfilet
5 bage kartofler
dild
200 g svampe (østershatte, karl johan, kantareller)
smørklat
1 dl olie
1 fed hvidløg
100 g rucolasalat
20 g pinjekerner
20 g parmesan
salt
peber
Rösti:
Skræl kartoflerne og kog dem i saltet vand sammen med en kvist dild. Når kartoflerne koger, tages de af blusset. Lad kartoflerne trække i vandet, indtil du kan tage dem op uden at brænde dig. Kartoflerne rives på et rivejern, og röstien krydres med salt og peber. På et stykke plastfolie lægges en håndfuld rösti. Ovenpå lægges isingfileter og igen et lag rösti. Pak rösti og ising sammen til en pakke, og læg den på køl i ca. 5 min. Pakkerne steges i ½ dl olie i ca. 5 min. på hver side, indtil de er gyldne. (Lav 4 pakker.) Tips:
Arbejdet med röstien er lettere, hvis du har våde fingre.
Svampe:
Svampene ristes i lidt smør, indtil de er gyldne, og der krydres med salt og peber.
Pesto:
½ dl olie, hvidløg, rucolasalat, pinjekerner, pamersanost, salt og peber blendes.
Server evt. retten med groft brød.