800 g lammekød, bov eller kølle
2 løg
4 fed hvidløg
3 spsk hvedemel
4 spsk olie
½ l. tør hvidvin
2 små laurbærblade
2 spsk cremefraiche
1 spsk citronsaft
1 bdt persille
evt. lidt kulør
Skær kødet i ikke alt for små terninger.
Pil løg og hvidløg, skær løgene i ringe og halver hvidløgsfeddene.
Bland melet i en skål med salt og peber og vend kødterningerne heri.
Varm olien i en gryde, der kan tåle at stilles i ovnen, og brun kødet i 5
minutter sammen med løg og hvidløg.
Rør rundt hele tiden, så intet brænder på.
Hæld så vinen ved, læg laurbærblade ne i og rør godt rundt.
Sæt låg på gryden, stil den i en 200ºC varm ovn på midterste ribbe
og lad retten snurre mør i 1 time og 20 minutter.
Til sidst røres cremefraiche og citronsaft i, retten smages til med salt
og peber og varmes godt igennem, inden den serveres drysset med
finthakket persille.
Hvis de synes, retten virker for lys, kan de give den nogle dråber kulør.
Hertil passer kogte, smørvendte kartofler og salat.