350 g kødfulde spareribs 7 cm lange
2 spsk klar honning
1 spsk soyasauce
1 spsk tomatpure
½ tsk sennepspulver
2 tsk hvidvinseddike
1 spsk engelsk sauce
1 tsk sesamolie
50 g kinakål
50 g bønnespirer
¼ lille grøn peber i skiver
1 knsp.kinesisk bl. krydderi
Læg kødet i et fad.
Bland honning, soyasauce, tomatpure, sennepspulver, soyasauce, eddike og engelsksauce.
Hæld blandingen over kødet og vend dem flere gange, så alt kød dækkes. Dæk fadet til og lad kødet marinere i ½ time.
Sæt kødfadet i mikrobølgeovnen og kog uden låg i 4 min. på højeste effekt. Vend kødstykkerne og køg i 10 min. på middel effekt og derefter 8-10 min. på høj effekt, til skyen er kogt ind og spareribstykkerne er glasserede.
Vend kødstykkerne 3-4 gange under kogningen.
Bland en skål sesamolie, bønnespirer peberfrugter med kinesisk blandingskrydderi, 5 krydderier. Kog i 2-3 min. på højeste effekt, indtil grønsagerne er møre men ikke overkogte.
Rør 2 gange under kogningen.
Læg de kogte grønsager på et opvarmet fad, læg de glaserede ovenpå og server.