Til 25-20 personer
1 stk rensdyr á ca. 45 kg
Salt og sort peber
2 flasker god mørk øl
Marinade:
Saft og fintrevet skal fra 4-5 økologiske appelsiner
1 glas god honning
2 finthakkede fed hvidløg
½ bundt frisk timian
Knust sort peber
Det store dyr bindes grundigt op på stegestativet og steger herefter i 8-9 timer ved svag varme.
Undervejs vendes rensdyret 1-2 gange i timen, så det bliver ensartet stegt og får en flot sprød stegeskorpe.
Marinaden laves ved at piske alle ingredienser sammen og derefter smage den til. Marinaden skal være sur/sød i smagen.
Smør marinaden på rensdyret flere gange undervejs i processen, gerne 10-15 gange så den til sidst er helt glaseret.
Mens rensdyret steger, tager du noget frisk lyng og sprøjter mørk øl over det.
Smid lyngen på bålet under dyret, så røgen vælter frem og afgiver smag til kødet. Denne proces kan du med sindsro gentage flere gange mens dyret steger.
Når de 8-9 timer er gået, kan du tjekke rensdyrets temperatur med et stegetermometer.
Når kødet er perfekt, er det omkring 65-70 grader helt inde i køllerne.
Dyret skæres derefter ned og serveres.