Trækul: Indirekte
Gas: Indirekte/middel varme
Forberedelse: 20 minutter. Stegetid: 1 ¼ time
1 citron
50 g sukker
1500 g majskylling
1 bdt citronmelisse eller mynte
1 tsk sorte peberkorn
1 tsk korianderlrø
2 spsk olivenolie
½ tsk salt
A. Skær citronen i tynde skiver.
Bring en lille grydefuld vand i kog, hæld citronskiverne i og lad dem koge i 2 min. Hæld vandet fra og skyl citronskiverne under koldt, rindende vand.
Hæld sukkeret og 1 ½ dl vand i en ren gryde og bring det i kog.
Tilsæt de blancherede citronskiver og lad dem simre i 10 min.
Tag gryden af varmen og lad citronskiverne køle af.
B. Før imens fingrene ind mellem skindet og kyllingebrystet, så skindet løsnes. Løsn også skindet på lårene.
Lad citronskiverne dryppe af.
Læg citronskiverne og citronmelissen eller mynten op under det løsnede skind på kyllingebrystet og -lårene.
C. Hæld peberkorn og korianderfrø i en morter og stød dem groft.
Rør blandingen ud i olien og stryg den ud over kyllingen.
Sørg for at der også kommer olie ind mellem kyllingens krop og lår, så der kommer koriander- og pebersmag over det hele.
Læg kyllingen midt på stegeristen og grill den indirekte over middel varme i 1-1 ½ time, til saften er klar, og et stegetermometer viser 77°C.
Lad kyllingen hvile i 5-10 minutter, før den skæres ud.