800 g hellefiskefilet
2 spsk citronsaft
50 g bacon
40 g margarine
1 ¼ dl hvidvin
salt
1 ¼ dl vand
1 spsk fløde
1 æggeblomme
1 bundtpersille
1 citron
Fisken dryppes med citron og trækker i 10 min. Fisken skæres i 3 - 4 stykker. Bacon skæres i tern og steges på panden, margarine tilsættes fiskefileterne og steges et par min. på hver side ved svag varme - de må ikke tage farve. Hvidvinen hældes over og fisken dampes 6-7 min. Fileterne tages op, drysses med salt og anrettes på et fad eller en tallerken. Fiskesuppen sies og kommes i en gryde. Maizenamel røres med vand og piskes i fiskesuppen, som varmes op. Gryden tages op og æggeblommerne piskes med fløde, blandingen hældes i saucen, smag til med salt, ⅓ af persillen hakkes og kommes i saucen. Saucen hældes over fiskefileterne og der pyntes med persille og citronbåde.
Der serveres kogte kartofler og evt. kogte grønne asparges til.