Trækul: Indirekte
Gas: Indirekte/middel varme
Forberedelse: 5 minutter. Stegetid: 1 ½-2 timer
1 ½-2 ¼ kg kogt skinke uden ben
hele kryddernelliker til pynt
Orangeglasering:
90 g syltet abrikoser
½ dl appelsinsaft
2 spsk soyasauce
½ citron, kun saften
A. Skær med en skarp kniv skindet af skinken, men lad det tykke fedtlag blive siddende.
Snit fedtet i diagonale snit med ca. 2,5 cm mellemrum, så der dannes et rombemønster.
Stik en kryddernellike ned i midten af hver rombe.
B. Orangeglasering: Bland abrikossyltetøj, appelsinsaft, soyasauce og citronsaft. Sæt blandingen til side.
C. Læg skinken midt på stegeristen og grill den indirekte over middel varme i 1 ½-2 timer.
De sidste 15 min. pensles skinken over det hele med glaseringen.
Tag skinken af grillen og lad den hvile i 15 min. før udskæring.
D. Lige før servering opvarmes resten af glaseringen ude i siden af stegeristen, og skinken pensles over det hele med endnu et lag glasering.
Tips: Når du skal koge en skinke (uden ben) på 1 ½-2 ¼ kg, lægges den i en stor gryde med koldt vand, der bringes i kog.
Hæld vandet fra og fyld op med koldt vand igen. Bring det i kog og lad det koge i 20 min. for hvert halve kg.