Hel laks ovnstegt og grønsagsterninger i gryde giver luksusmad på kort tid uden det store arbejde
Servering til 4 personer. Arbejdstid: 20 min. Tid i alt 40
min.
# Ingredienser
1 hel frisk laks
salt og peber
1 citron
1 dl krydderurter
50 g smør
800 g store kartofler
2 gulerødder
1 porre
½ selleri
½ l bouillon
persille
*
Sådan gør du
Drys laksen både indvendig og udvendig med salt og peber.
Dryp med citronsaft.
Kom den i et ovnfast fad og fordel krydderurter over.
Kom smørklatter på og dæk med folie.
Sæt laksen i ovnen ved 200 °C i 30 min.
Tilbehør: Kom skrællede, skivede kartofler i en gryde med
små grønsagsterninger.
Hæld bouillon ved og drys med salt og peber.
Lad det snurre under låg i 20 min. og servér til laksen