Logo

Havtaskekæber med vintergrønt og vermouthsauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Havtaskekæber med vintergrønt og vermouthsauce


# Ingredienser

4-6 havtaskekæber
2 porrer
100 g sukkerærter
­2 gulerødder
1 dl tør hvid vermouth
2 dl piske­fløde
fransk estragon
bredbladet persille
smør, salt, peber


* Tilberedning

Fjern den grå hinde på havtaskekæberne og puds dem pænt.
Drys med salt og pebr.
Skær rodskiven og det grønne af porrerne, flæk dem og skyl dem omhyggeligt.
Skær dem i 3 cm lange, skrå stykker.
Kom en klat smør, lidt vand og salt i en sauterpande og 

damp porrerne møre ved svag varme og under låg.

Sprøde porrer er en vederstyggelighed!
Nip og skyl ærterne og del eventuelt de største.
Damp også ærterne i smør, vand og salt, men uden låg, 

så den smukke, grønne farve bevares. De må til gengæld gerne have lidt "bid".
 
Herefter kommer turen til gulerødderne, der er skællet og 

skåret i ensartede stykker eller strimler.
Gulerød­derne må gerne "karamellisere" en anelse, og 

vi fore­trækker dem næsten gennemkogte/stegte, men det er en smagssag.
 
Bland grønsagerne, hæld fonden fra, men gem den til nedenstående sauce, og 

hold grønsagerne varme.
Kog urtefond og vermouth ind til det halve og tilsæt tyk piskefløde.

Kog saucen ind til en let, cremet konsistens, juster med salt og peber og 

kom til sidst hakket estragon og persille i.
Steg kæberne i smør i ca. 3 minutter på hver side.
Anbring grønsagerne i en lille bunke midt på tallerkenerne, 

anret havtaskekæberne ovenpå og saucen i en ring uden om grønsagerne.
Så er der festmad.
 
Vinen
Det er tilberedningen, der afgør, hvilken vin vi nyder til havtaske, for der er en ver­den til forskel på smagen i den orientalsk-­prægede og farverige chili-karry-ret og den aktuelle decemberret med grønsager og vermouthsauce.
Førstnævnte kan klare både Gewurz­traminer med lidt sødme og kraftige, fad­lagrede, oversøiske Chardonnay'er, hvor "dagens ret" beder om en lidt mere syre­rig, frisk, men gerne fyldig vin, fx Rueda
 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 4.742 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her