1 hareryg (køb gerne en hel hare og anvend resten på et senere tidspunkt til fx. ragout)
150 g røget spæk skåret i tynde skiver på undersiden
stegesnor til ombinding af spæk
½ porre, i grove stykker
1 lille pastinak (50 g), i grove stykker
3-4 enebær
½ tsk rosmarin
½ l vand
groft salt og peber
Maizena
sauceekulør
Evt ribsgelé
300 g nippede grønne bønner
400 g alm. hvide kartofler
Spækket lægges om ryggen og den snøres til.
I bradepande lægges de groftskårne urter, enebær, rosmarin, lidt groft salt, friskkværnet peber samt vand og hare.
Haren steges i ovn ved 160ºC i ca. 30 -40 min.
Stegen tages ud og trække ca. 15 min.
Væden i bradepanden sigtes i gryde og koges ind til ca. 2 dl
Mens bouillonen koges ind, koges bønnerne møre.
Harebouillonen jævnes med Maizena og tilsættes herefter lidt knust enebær. Saucen koges op og smages til med salt og peber og der tilsættes lidt sauceekulør.
Saucen kan evt. smages til med ribsgelé.
Server med kogte hvide kartofler.