500 g hakket oksekød
2 løg
40 g margarine
2 dl bouillon
evt. 1 tsk Maizena
Kødet deles i 4 portioner, der formes til boller.
Trykkes lidt flade og hakkes på kryds og tværs med en kniv.
Bøfferne skal være ca. 1 ½ cm. høje.
Løgene skæres i tynde skiver og brunes i halvdelen af margarinen.
Bøfferne brunes i resten af margarinen og steger ved svag varme 2-3 min på hver side, til de er lyserøde indeni.
Krydres med ½ tsk salt og groftkværnet peber.
Bøfferne tages af panden, og løgene drysses over.
Panden koges af med bouillon.
Saucen smages til med salt og peber og jævnes evt. lidt af løgene kan kommes i saucen for at give den løgsmagen.
Saucen hældes over bøfferne.
Tips:
Bøfferne kan brunes og stege færdig i saucen 2-3 min på hver side, men kødet virker da lidt mere kogt. (den jyske metode).