Grydestegte duer
4 unge duer
smør eller margarine
salt og peber
100 g skalotteløg
250 g champignon
1 stilk blegselleri
1,5 dl portvin
Tilbehør: kogte persilledryssede kartofler, salat
*
Rens duerne og halver dem.
Tryk dem omhyggeligt af i køkkenrulle og brun dem på alle sider i rigeligt fedtstof.
Læg dem efterhånden over i en anden gryde.
Drys med salt og peber.
Kom mere fedtstof på panden og brun løg, hele champignon og finsnittet blegselleri.
Læg det over duerne.
Kog panden af med 1-1,5 dl kogende vand og hæld det i gryden.
Læg låg over.
Stil gryden ind i en 225°C varm ovn i ca. ½ time.
Hæld portvinen over duerne og fortsæt stegningen i endnu ca. 25 minutter - eller til duerne er meget møre.
Server dem i gryden og server persilledryssede kartofler og salat til.
Kræmmerhuse med hindbærmousse
500 g hindbær
3 spsk sukker
1 tsk citronsaft
10 dl piskefløde
1 æggehvide
8-10 færdigkøbte kræmmerhuse
*
Mos eller blend hindbærrene med sukker og citronsaft.
Pisk fløden meget, meget stiv og vend hindbærrene i.
Stil det koldt 1-2 timer.
Pisk æggehviden stiv og vend den i hindbærfløden.
Fyld det i kræmmerhuse og server desserten straks.