800 g torskefilet (eller tunbøffer, lyssej, mørksej)
Marinade:
½ citron, saft af
1 lime, saft af
fint reven skal af 1 lime og ½ citron
10 spsk olivenolie
4 fed hakket hvidløg
salt og peber
Sauce:
3 dl hvidvin
2-3 spsk hvidvinseddike
2 finthakkede forårsløg
2 ½ dl piskefløde
2 fed finthakket hvidløg
reven skal af 1 limefrugt
100 g smør i terninger
rørsukker eller almindeligt sukker efter behag
salt og peber
Bland alle dele til marinaden og læg fiskestykkerne i, vend dem af og til. Lad dem trække i marinaden nogle timer i køleskab. Tænd grillen (ovn, el, eller udendørsgrillen) og giv dem ca. 6 minutter på hver side - eller til kødet er mørt og torsken er ved at "falde fra hinanden". Man kan evt. skære torskefileten ud i mindre stykker, da det kan være svært at vende en hel torskefilet, med mindre man har et grillgitter.
Kreolsk smørsauce
Kom hvidvin og hvidvinseddike i en gryde og kog det ned til det ⅔. Tilsæt de finthakkede forårsløg og kog yderligere saucen ned til under det halve. Tilsæt piskefløde, reven skal af lime og hakket hvidløg i, og kog også det en del ned.
Lige før servering piskes smørret i lidt ad gangen og saucen varmes derefter op uden at koge. Denne sauce skal først og fremmest justeres i forhold til sur-sød balancen. Dvs. du skal komme sukker i, indtil den ikke smager surt længere, men heller ikke sødt. Dernæst skal der smages til med salt og peber.
Serveres med Kreolsk smørsauce og Frisk salat.