Her er hjertet fyldt med æbler og svesker, men man kan i stedet fylde det med persille.
Til 4 personer
# Ingredienser til Gammeldags stegt kalvehjerte:
1 kalvehjerte
1-2 syrlige æbler (Belle de Boskoop)
150 g stenfri svesker
hvedemel, salt og peber
fedtstof til bruning
5-6 hele peberkorn
2 laurbærblade
2 gulerødder
2 porrer
¼ selleri
½ liter suppe, bouillon eller vand
1 ½ dl fløde
jævning
*
Sådan laver du Gammeldags stegt kalvehjerte:
Hjertet er som regel renset fra slagteren, men se alligevel efter blodansamlinger.
Skær også større årestammer væk.
Fyld hjertet med skrællede, fintskårne æbler og svesker.
Bind omkring med bomuldsgarn.
Vend hjertet i hvedemel tilsat salt og peber og brun det herefter i fedtstof i en gryde.
Spæd med bouillon eller suppe og kom laurbærblade og hele peberkorn ved.
Krydr med salt.
Lad det snurre under låg i et par timer, eller til det er godt mørt.
Tag grønsagerne op sammen med hjertet.
Kom fløden i, kog igennem og jævn til sauce.
Skær hjertet i pæne skiver ved serveringen og hæld lidt af saucen over.
Kogte grønsager serveres til sammen med kartoffelmos.
Knuste hjerter er en slags andendags-hjerter, hvor resterne af det stegte hjerte køres gennem kødmaskinen eller kommes i blender. Kom det tilbage i gryden sammen med resten af saucen og eventuelt nogle ærter eller andre fintsnittede, kogte grønsager. Varm igennem og smag til.