4 stk rødspættefileter (ca. 300 g)
salt og peber
Fyld:
½ lille løg (ca. 30 g)
1 lille gulerod (ca. 50 g)
⅓ bdt frisk persille
tandstikkere
Grønsagsbund:
1 lille løg (ca. 50 g)
½ fed hvidløg
2 tsk fedtstof
1 lille gulerod (ca. 60 g)
½ mellemstor persillerod (ca. 75 g)
½ ds flåede hakkede tomater (ca. 200 g)
½ dl vand
salt og peber
evt. jævning
Rødspættefileterne rengøres og drysses med salt og peber.
Løget pilles og hakkes fint.
Guleroden skrælles og rives fint.
Persillen skyldes og hakkes fint.
Løg, gulerod og persille blandes og fordeles over fileterne.
Fileterne rulles og holdes sammen med tandstikkere.
Grønsagsbunden laves ved at løget pilles og hakkes fint.
Hvidløget pilles og presses.
Gulerod og persillerod skrælles og rives groft.
Løg og hvidløg svitses i fedtstoffet i en gryde, til løgene er klare.
Gulerod og persillerod tilsættes sammen med flåede, hakkede tomater og vand.
Grønsagerne koger i ca. 5 min. under låg, til de er møre.
Jævning kan evt. tilsættes, hvis der ønskes en jævn bund.
Grønsagerne smages til med salt og peber.
Rødspætterne lægges i grønsagerne, og retten simrer i 8-10 min. under
låg.
Rødspætteruller på grønsagsbund serveres med persilledryssede
kartofler.
Tips: Pastinak kan anvendes i stedet for persillerod.