1 hvidkålshoved
500 g hakket flæskekød
2 løg
2 dl mælk
100 g hvedemel
Salt og peber
Udhul hvidkålshovedet, sådan: skær toppen af ca. 3 cm nede.
Gem, for den skal bruges som låg.
Skær nogle krydser med en skarp kniv og grav ellers kålen ud stille og roligt.
Optimalt er, hvis "skallen" er ca. 2 cm tyk.
Rør en frikadellefars af de øvrige ingredienser.
Du kan osse røre den efter din sædvanlige opskrift.
Fyld frikadellefarsen ned i hvidkålshovedet, sæt låget på og bind grundigt til.
Kog hovedet i ca. 2 timer.
Når der er 20 minutter tilbage af kogetiden, tilsæt det antal
kartofler, som du vil servere som tilbehør.
Server med smørsauce, kartofler og skåret i skiver på stort fad.
For børn og barnlige sjæle: skræl en gulerod, stik den ned i midten af farsen under fyldningsproceduren.
Når kålen skæres ud, vil guleroden komme til at sidde i midten, så skiven ligner en skydeskive med en rød plet.