Logo

Fyldt hvidkål a la Cinderella

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 hvidkålshoved
500 g hakket flæskekød
2 løg
2 dl mælk
100 g hvedemel
Salt og peber

Udhul hvidkålshovedet, sådan: skær toppen af ca. 3 cm nede.
Gem, for den skal bruges som låg.
Skær nogle krydser med en skarp kniv og grav ellers kålen ud stille og roligt.
Optimalt er, hvis "skallen" er ca. 2 cm tyk.
Rør en frikadellefars af de øvrige ingredienser.
Du kan osse røre den efter din sædvanlige opskrift.
Fyld frikadellefarsen ned i hvidkålshovedet, sæt låget på og bind grundigt til.
Kog hovedet i ca. 2 timer.
Når der er 20 minutter tilbage af kogetiden, tilsæt det antal
kartofler, som du vil servere som tilbehør.
Server med smørsauce, kartofler og skåret i skiver på stort fad.
For børn og barnlige sjæle: skræl en gulerod, stik den ned i midten af farsen under fyldningsproceduren.
Når kålen skæres ud, vil guleroden komme til at sidde i midten, så skiven ligner en skydeskive med en rød plet.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 1.682 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her