Logo

Fyldt dyrekølle med garniture

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Køllen
blancherede persille
hvidløg
snor
2 pærer
rødvin
fløde
østershatte
maderia

Krustadedejen:
250 g hvedemel
2 æg
½ dl øl
½ dl olie
4 dl mælk
salt
friture

Fuglelever:
olie
1 skrællet pære
1/2t løg fint snittet
200 tranebær
1 stang kanel
2 cl portvin
2 dl nedkogt rødvin
3 tsk honning
3 tsk ribsgele
1 fed hvidløg
5 dl vildtfond
15 g smør.

Nye kartofler:
hakket persille, kørvel, timian
salt/peber
asparges
ristet bacon
100 g tranebær
1 dl fløde
½ dl mayonaise
lidt citronsaft
½ revet æble
50 g snittet blegselleri
lidt sukker.

Pynt:
udstenede blå druer
valdnøddekerner
Rabarber
sukkerlage

Køllen udbenes, fyldes med blancheret persille og hvidløg, den bindes med snor, og intervalsteger i ovn ved 170ºC.
2 pærer skrælles, halveres og marineres i rødvin og porcheres færdig. Fløde nedkoges med østershatte og maderia fyldes i en krustade.

Krustadedejen består af 250 g hvedemel, 2 æg, ½ dl øl, ½ dl, olie, 4 dl mælk og lidt salt. Det hele piskes sammen og udbages i friture. Fugleleveren steges rosa i hed olie.
1 skrællet pære og et halvt løg fintsnittes og sauteres let i en gryde.
200 tranebær kommes i gryden og sauteres til grød.
Så tilsættes 1 stang kanel, 2 cl portvin, 2 dl nedkogt rødvin, 3 tsk honning, 3 tsk ribsgele, 1 fed hvidløg og tilsidst 5 dl vildtfond.
Dette koges 5 min, blendes/passeres og monteres med 15 g smør.
Nye kartofler vaskes, blancheres, derefter halveres de og steges færdig på panden, tilsidst vendes de i hakket persille, kørvel, timian og salt/peber.
Asparges dampes og omvikles med ristet bacon.
100 g tranebær, der har lagt i sukkerlage bliver glaserede i honning.
1 dl fløde piskes, vendes med ½ dl mayonnaise, lidt citronsaft, ½ revet æble, 50 g snittet blegselleri og lidt sukker.
Pyntes med udstenede blå druer og valdnøddekerner.
Rabarber snittes koges i sukkerlage til en let sirup.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.558 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her