(4 pers)
# Ingredienser
100 g lammebov (uden ben)
200 g lammehals- eller bryst
25 g smør
¼ dl olivenolie
2 fed hvidløg
175 g skalotteløg
250 g selleri i tern
250 g snittede gulerødder
3 store tomater i tern
2 groftskårne porrer
2 stilke lavendler
2 laurbærblade
3 dl grøntbouillon
2½ dl tør hvid- eller rosevin
150 g grønne bønner
salt og friskkværnet peber
*
Skær kødet i passende tern på 2-3 cm.
Brun dem i smør og lidt af olien.
Tilsæt resten af olien, hvidløg, skalotteløg samt de øvrige
grønsager og tomaterne.
Svits videre nogle minutter under omrøring, og kom så
krydderier, bouillon og vin ved og lad det simre under låg i ca. 20 min.
Bland bønnerne i retten, og lad den snurre yderligere 5 min.
til alle grønsager er møre, men stadig en smule sprøde.
Smag retten godt til med salt, peber og evt. yderligere
krydderier efter behag - før den serveres. Velbekomme!
Så er der jo ikke så længe til jul, men inden vi skal i gang
med de danske traditionelle juleretter, skal vi have lidt simremad. Prøv f.eks. at lave en ret med lam.
Lav f.eks. retten af hals, nakke, bov eller det lidt federe
bryst. Server sautéen med kartofler, evt. bagte eller lun flûte.