Arbejdstid: 15 min. Stegetid: 1 time. Ikke fryse-egnet
(4 personer)
godt 1 kg svinekam, røget og rødvins-marineret (bestil det hos slagteren)
2 tsk provencekrydderi
Sauce:
2 spsk smør
2 spsk hvedemel
2 dl bouillon (fra terning)
1 dl rødvin
salt og peber
Tilbehør:
smørristede champignoner, ærter eller bønner samt små pillekartofler
Kom svinekammen i et ovnfast fad og drys den med provencekrydderi.
Hæld 1 dl væde i fadet og steg ved 175ºC i 1 time.
Hæld væden fra fadet, skum den fri for fedt.
Brug bl.a. denne sky til saucen.
Smelt smørret til saucen og rør det sammen med melet.
Spæd med bouillon, stegevæde og rødvin.
Smag til med salt og peber.
Server saucen til stegen sammen med smørstegte champignoner, ærter og/eller bønner samt små pillekartofler.
Tips: Kan du ikke få rødvinsmarineret svinekam, så læg den røgede svinekam, befriet for svær, i rødvin sammen med et par fintsnittede porrer og blegselleristængler samt laurbærblade og hele peberkorn. Svinekammen skal marinere et halvt døgn.