Få vores nyhedsmail med ugens bedste opskrifter. Fx
nemme hverdagsretter og spændende salater samt lækre kager og desserter. Det er
naturligvis helt gratis.
(4 pers.)
#
4-6 portions foreller
2 spsk groft salt
2 spsk eddike
2 laurbærblade
20 hele peberkorn
1 zittauerløg
2 gulerødder
Tilbehør: kartofler og hollandaisesauce.
*
Læg forellerne side ved side i et ovnfast fad.
Bring 1 liter vand i kog.
Tilsæt krydderier samt gulerødder og løg, der er snittet på
råkostjernet.
Hæld kogelagen over forellerne.
Dæk fadet med folie og sæt det på ovnristen midt i ovnen.
Kog i ovnen ved 250 °C i ca. 30 min.
Hollandaisesauce med fløde til 4 personer
#
125 g smør
2,5 dl piskefløde
4 æggeblommer
½-1 tsk groft salt
2 spsk citronsaft.
*
Bland det hele sammen 1 en tykbundet gryde.
Bring det i kog ved svag varme under piskning, så er saucen
færdig til at hælde op i en varm saucekande. Skal saucen holdes varm, er det
bedst at sætte den i vandbad.
Erstattes citronsaften med bearnaiseessens og hakket estragon,
får du en lige så lækker bearnaisesauce.