Forårsruller - 12 stk.
500 g frossen orientalsk wokblanding
1 liter kogende vand
2 tsk smør og olie
400 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
1 ½ tsk groft salt
12 plader frossen, optøet forårsrulledej (ca. 19 x 19 cm) eller optøet fillodej
2 tsk smør og olie
Sur/sød sauce:
½ dl ufarvet lagereddike
2 spsk japansk sojasauce
¼ liter vand
2 spsk majsstivelse, fx Maizena
4 spsk sukker
250 g Karolines Køkken kvark 1%
Tilbehør:
100 g porrer
240 g parboiled ris, en blanding af løse og vilde ris
Forårsruller: Overhæld wokblandingen med kogende vand og lad den dryppe godt af i et dørslag.
Lad smør- og rapsolien blive varm i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at brune.
Svits kødet i ca. 2 min. til det smuldrer og skifter farve.
Tilsæt wokblanding og salt og svits i 3 min. mere - fyldet skal være "tørt".
Læg ca. 1 dl fyld i en bunke midt på et stykke forårsrulledej, hvor den ene spids vender mod dig selv.
Fold de 3 spidser ind over fyldet. Kom et par dråber vand på den fjerde spids og rul dejen stramt om fyldet.
Tilbered i alt 12 forårsruller og læg dem på en plade med bagepapir.
Pensl med smør- og rapsolie.
Bag forårsrullerne midt i ovnen ca. 15 min. ved 225°C, vend dem efter ca. 10 min. og bag dem færdige.
Sur/sød sauce: Rør eddike, sojasauce, vand og majsstivelse sammen i en lille, tykbundet gryde.
Tilsæt sukker og kvark og bring saucen i kog under omrøring.
Kog den ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 2 min.
Smag saucen til og server den sammen med forårsruller, porrer og ris.
Tips: Hvis saucen er for tyk, så tilsæt lidt mere vand.
Du kan erstatte forårsrulledej med fillodej, anvend samme fremgangsmåde.
Når du folder forårsrullerne, så tag en plade fillodej frem ad gangen. Resten opbevares under et fugtigt viskestykke for at undgå, at kanterne bliver tørre.
Fyldet i forårsrullerne kan i stedet kommes i små plader af wontondej, bages og serveres som snack sammen med et glas kold øl.
Ikke fryseegnet