¼ liter Karolines Køkken madlavningsfløde 18%
2 finthakkede løg (ca. 100 g)
2 små knuste fed hvidløg
1 dl friske, hakkede timianblade og bløde -stilke
1 ½ tsk groft salt
friskkværnet peber
1 kg melede kartofler i grove stykker
75 g Karolines Køkken pasta- og gratineringsost
Broccoli:
500 g broccoli i små buketter og stokken i tynde skiver
1 liter vand
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
Hertil: 500 g stegt kød fx roastbeef
Bring fløde, løg, hvidløg, timian, salt og peber i kog i en stor, tykbundet gryde. Tilsæt kartoflerne og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 7 min. - rør af og til.
Hæld flødekartoflerne i et ovnfast fad (ca 7x21x26 cm) og bag dem midt i ovnen ca ½ time ved 200°C.
Tag kartoflerne ud efter ca 20 min. og drys dem med ost.
Bag kartoflerne færdige de sidste 10 min.
Broccoli:
Kom imens broccolien i en gryde med kogende vand og kog den i ca. 3 min.
Hæld broccolien til afdrypning i et dørslag og brus den over med koldt vand.
Lad broccolien køle af og drys med salt og peber.
Ikke fryseegnet