250 g basmatiris
1 bundt koriander
100 g broccoli
100 g gulerødder
50 g soyabønnespirer
500 g fiskefilet (fx. rødfisk)
6 spsk citronsaft
salt og peber
hvedemel til panering
2 æg
1 spsk sesamolie
1 tsk revet ingefær
olie til friturestegning
Hæld risene op i en sigte og skyl dem i koldt vand.
Bring dem i kog med dobbelt så meget vand, tilsæt salt og lad dem dampe under låg ved svag varme.
Skyl korianderkvistene, ryst dem tørre, hak dem groft og bland dem i den kogte ris.
Skyl broccolien og skræl gulerødderne.
Del broccolien i små buketter.
Skær gulerødderne i kvarte på langs og derefter i mindre stykker.
Skyl spirerne og lad dem dryppe af.
Skær fiskefileterne i mundrette stykker og dryp dem med citronsaft.
Lad dem trække i 5 minutter og drys så med salt og peber.
Hæld melet i en flad tallerken. Pisk æggene i en skål med 1 tsk vand.
Varm wokken op og hæld olien i.
Svits grønsagerne under omrøring i ca. 5 minutter.
Tilsæt spirer og ingefær, salt og peber.
Vend grønsagsblandingen i den færdige ris.
Gør wokken ren, hæld ny olie i og varm den op.
Vend fiskestykkerne i hvedemel, herefter i æggeblandingen og steg dem gyldne i den hede olie.
Anret fiskestykkerne på grønsagsrisene.
En skarp abrikos-dip er glimrende til:
3 spsk soyasauce blandes med 1 tsk sambal oelek, 1 spsk citronsaft og 4 spsk abrikos marmelade og smages til med 1 knsp revet ingefær.