Logo

Fiskefrikadeller med torskerogn

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fiskefrikadeller med torskerogn                       

Fiskefrikadeller (ca. 24 stk.):
400 g fiskefars
1 dåse torskerogn (ca. 200 g)
1 dl frisk, hakket dild
2 spsk mælk
2 tsk friskpresset citronsaft
25 g smør

Hvidkålssalat:
3 ½ dl fraiche 9%
2 tsk friskpresset citronsaft
1 ½ tsk groft salt
friskkværnet peber
4 stilke bladselleri (ca. 100 g)
300 g fintsnittet hvidkål
5 groftrevne gulerødder (ca. 200 g)

Pynt: Bladselleriblade.
Tilbehør: 1 kg skrællede kartofler

Fiskefrikadeller: Rør fiskefars og torskerogn sammen.

Tilsæt dild, mælk og citronsaft.

Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Tilsæt evt. lidt mere mælk, hvis farsen er for fast.
Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande.

Del farsen i 2 portioner og steg af den ene portion 12 små frikadeller.

Steg dem ved jævn varme i ca. 8 min. - vend af og til.

Steg de sidste 12 frikadeller i resten af smørret.

Hvidkålssalat:

Vend imens syrnet fløde sammen med citronsaft, salt og peber i en stor skål.

Fjern evt. de grove tråde fra bladselleristilkene.

Riv stilkene groft og vend dem i salatsaucen sammen med hvidkål og gulerødder. Stil hvidkålssalaten tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Smag til.

Ved serveringen: Rør hvidkålssalaten op og anret den i en skål.

Server salaten sammen med de varme fiskefrikadeller og kartofler.

Madpakke til i morgen: Ekstra fiskefrikadeller er lige til madpakken eller frokosten derhjemme. Server dem varme eller kolde i en sandwich sammen med syltede agurker, remoulade og salatblade. - Ikke fryseegnet

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.263 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her