Fiskefrikadeller (ca. 24 stk.):
400 g fiskefars
1 dåse torskerogn (ca. 200 g)
1 dl frisk, hakket dild
2 spsk mælk
2 tsk friskpresset citronsaft
25 g smør
Hvidkålssalat:
3 ½ dl fraiche 9%
2 tsk friskpresset citronsaft
1 ½ tsk groft salt
friskkværnet peber
4 stilke bladselleri (ca. 100 g)
300 g fintsnittet hvidkål
5 groftrevne gulerødder (ca. 200 g)
Pynt: Bladselleriblade.
Tilbehør: 1 kg skrællede kartofler
Fiskefrikadeller: Rør fiskefars og torskerogn sammen.
Tilsæt dild, mælk og citronsaft.
Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
Tilsæt evt. lidt mere mælk, hvis farsen er for fast.
Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande.
Del farsen i 2 portioner og steg af den ene portion 12 små frikadeller.
Steg dem ved jævn varme i ca. 8 min. - vend af og til.
Steg de sidste 12 frikadeller i resten af smørret.
Hvidkålssalat:
Vend imens syrnet fløde sammen med citronsaft, salt og peber i en stor skål.
Fjern evt. de grove tråde fra bladselleristilkene.
Riv stilkene groft og vend dem i salatsaucen sammen med hvidkål og gulerødder. Stil hvidkålssalaten tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Smag til.
Ved serveringen: Rør hvidkålssalaten op og anret den i en skål.
Server salaten sammen med de varme fiskefrikadeller og kartofler.
Madpakke til i morgen: Ekstra fiskefrikadeller er lige til madpakken eller frokosten derhjemme. Server dem varme eller kolde i en sandwich sammen med syltede agurker, remoulade og salatblade. - Ikke fryseegnet