Fiskefrikadeller - ca. 18 stk.:
400 g frisk torskefiletter uden skind og ben
50 g løg
1 æg
3 spsk hvedemel
1 spsk smør og olie
0,75 tsk groft salt
friskkværnet peber
5 cl danskvand
5 cl smør og olie
Lun fennikelsalat:
2 tsk smør og olie
300 g fennikel i tynde skiver
300 g tomater i både
1 dl grønsagsbouillon
1 fintstrimlet mild rød chilipeber
1 tsk sukker
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
Pynt: fennikeltop
Tilbehør: 1 kg små kogte og pillede kartofler
Fiskefrikadeller: Fjern eventuelle ben fra fiskekødet og hak fisk og løg i en foodprocessor. Kom det i en skål.
Rør fisken sammen med æg, mel, smør- og rapsolie, salt, peber og danskvand. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. 15 min.
Lad smør- og rapsolie gyldne i en pande.
Læg skefulde af fiskefarsen i panden og steg fiskefrikadellerne ved kraftig varme, 5-6 min. på hver side, til de er gyldne og sprøde.
Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
Lun fennikelsalat: Tør panden af og varm smør- og rapsolien ved kraftig varme, men uden at brune.
Svits fennikelskiverne i ca. 2 min.
Tilsæt tomat, bouillon, chili, sukker, salt og peber.
Bring blandingen i kog og kog den ca. 1 min.
Tag panden af varmen og smag til.
Ved serveringen: Server fiskefrikadellerne med lun fennikelsalat og kogte kartofler.
Fryseegnet: Nej