De her fiskefrikadeller passer perfekt til pommes frites og er så lækre, at børnene og du selv, glemmer alt om fiskestave
600 g sejfilet
2 æg
3 spsk rasp
2 tsk sød sennep
150 g cremefraiche 38 %
6 spsk mælk
2 tsk stærk sennep
1 spsk dild, fintsnittet
salt og peber
sukker
6 spsk kartoffelmospulver
2 spsk olie
1. Hak sejfileterne a to gange i en foodprocessor.
Bland den hakkede fisk i en skål med æggehvide, rasp og 1 tsk sød sennep.
Form 16 små frikadeller og stil dem i fryseren i 10 minutter.
2. 150 g cremefraiche, 5 spsk mælk, 2 tsk stærk sennep, 1 tsk sød sennep og dild røres sammen og smages til med salt, peber og lidt sukker.
3. 2 æggeblommer røres med 1 spsk mælk.
Frikadellerne vendes heri og derefter i kartoffelmospulveret.
På en slip let-pande steges fiskefrikadellerne i olie ved middelvarme i 3-4 minutter på hver side.
Serveres med saucen og pommes frites.
Tips: Vend først fiskefrikadellerne i æg, og paner dem derefter med kartoffelmos-pulver. Det giver en gylden, fantastisk skorpe.
--