600 g fiskefileter
1 citron
persille
1 dl fiskebouillon
1 ½ dl hvidvin
smør
Hvidvinssauce:
25 g smør
2 spsk hvedemel
lagen fra fisken og fløde
200 g kogte rejer
dild
Begynd med at drysse fiskefileterne med salt og peber.
Bland så smør, citronskal og hakket persille, og fordel det på fisken. Fileterne rulles sammen og lægges i et smurt ovnfast fad.
Så hælder du hvidvin og fiskebouillon over retten, der sættes i en 200°C varm ovn i 15 minutter med alufolie over.
Saucen laver du af smør og hvedemel.
Du smelter først smørret i en gryde og tilsætter melet.
Pas på, at det ikke brænder på eller klumper.
Derpå tilsætter du lidt efter lidt væsken fra fadet med fisken.
Spæd til med fløde, til saucen har fået en passende konsistens.
Saucen koges i cirka 4 minutter, før den hældes over fisken.
Pynt med de kogte rejer og dild.
Denne fiskeret smager godt med kogte kartofler