Fiskefileten er en god gammel kending - her med nyt lækkert tilbehør.
Til 4 personer Tilberedningstid: ca. 20 min.
#
400-500 g ferske eller løs frosne rødspættefileter
1 æg
rug- eller hvedemel
salt og peber fra kværn
75 g smør
Æggegrønt:
3-4 porrer
salt og peber fra kværn
4 spsk olie
2 spsk eddike
2 hårdkogte æg
1 spsk finthakket persille
*
1. Dup fiskefileterne tørre; frosne fileter skilles ad og
tøes op i 5 min.
2. Vend fisken i sammenpisket æg og derefter i rugmel, der
er krydret med salt og peber.
3. Skyl porrerne grundigt og skær dem i 3 cm store stykker,
der koges møre i letsaltet vand (3-4 min.).
4. Lad porrerne dryppe af.
Læg dem i en skål og drys grofthakket æg over.
5. Pisk en marinade af olie og eddike.
Smag den til med salt og peber samt finthakket persille.
Hæld marinaden over porrer og æg.
Stil det koldt, mens fisken steger.
6. Steg fiskefileterne i smør på en stor pande, evt. ad
flere gange, til de er gyldne og sprøde. Serveres straks med æggegrønt og brød.