300 g fin fiskefars, gerne med laks
1 citron
1 bundt dild
½ tsk gurkemeje
1 gulerod
8 bagekartofler
1 dl sødmælk
4 spsk hasselnødder, finthakkede
4 spsk rapsolie
salt og peber
*
Bland fiskefarsen med citronskal, finthakket dild, gurkemeje og fintrevet gulerod.
Lad farsen stå og trække i 10 minutter.
Skræl bagekartoflerne, skær dem i grove tern, og kog i usaltet vand.
Kom kartoffelternene gennem en kartoffelmossigte, når de er møre.
Bland den fine kartoffelpuré med sødmælk, finthakkede hasselnødder, salt og peber.
Kom kartoffelmosen i et ildfast fad, og bag den ved 180°C i 25 minutter.
Brun fiskefrikadellerne på en pande i en smule rapsolie.
Tag frikadellerne af varmen, og server dem med den grove kartoffelmos og en blandet grøn salat.
Tips: Prøv at brug laksefars til dine frikadeller. Lækkert.
Hvis der er deller tilovers fra eftensmaden, kan du tage dem med i madpakken dagen efter. Bemærk, hvad det gør ved dit blodsukker og dit energiniveau.