2 fasaner
400 g velkrydret flæskefars med løg, æg, brød udblødt i mælk, salt, peber, muskat, koriander og lidt frisk salvie
8 store saveykålblade,
nogle ekstra, resten af kålen
200 g skalotteløg
2 dl piskefløde
0,5 dl marsala, eller en anden lidt heftig og sød dessertvin
1,2 l mælk
tamari, japansk soja
salt og peber
Blancher kålbladene i kogende vand til de er bløde, men ikke slatne. Skær brysterne af fasanerne. Del dem i to. Pak hvert kålblad om en klat fars og et halvt bryst. Brug to blade hvis de ikke er store nok. Læg dem med samlingen nedad i en bradepande. Resten af kålen blancheres let i vandet og strimles groft. Pil løgene og brun dem på en pande i smør. Læg løg og kål ned mellem dolmerne. Hæld fløde og marsala over, drys med salt og peber. Det skal være tæt pakket. Hæld mælk på, til den står halvt op om kålen.
Bag i 45 min. ved 200ºC, skru ned og bag 45 min. ved 160ºC.
Hæld saucen fra og kog den ind til 4 dl Smag den til med tamari.
Spises med kartoffelmos og råsyltede tyttebær.