200 g champignoner
6 soltørrede tomater
400 g hakket magert oksekød
400 g hakket svinekød
20 g hvedemel
1 tsk salt
1 tsk peber
2 tomater
Pynt: friske krydderurter
Champignon og soltørrede tomater hakkes fint (næsten til en ensartet masse), og blandes med kød, salt, peber, mel og vand, til farsen er fast og sammenhængende.
Farsen formes som et brød og lægges på et stykke hullet bagepapir på en rist i et ildfast fad, så fedtet kan dryppe fra.
De skiveskårne tomater lægges oven på farsen.
Hæld lidt vand i fadet.
Farsbrødet bages i ovnen ved 200°C i ca. 30-40 min.
Kødet skæres i skiver, pyntes med friske krydderurter og serveres med fx kartoffelbåde og råkostsalat.
Tips: Kartoffelbåde skal være i ovnen ca. den samme tid og temperatur som farsbrødet, så det vil også være energibesparende.
I stedet for sauce, kan du servere en god råkostsalat, f.eks. med revne gulerødder og hvidkål - så bliver retten lidt sundere.