200 g hakket kalve- og svinekød, maks. 12% fedt
salt og peber
1 løg skåret i tern
1 æg
1 spsk havregryn
½ spsk hvedemel
225 g frossen, helbladet spinat (eller den dobbelte mængde frisk)
Champignonsauce:
1 ds champignon (140 g, 85 g drænet vægt)
125 g friske champignon skåret i kvarte
½ spsk rapsolie
½ spsk hvedemel
1 dl suppe (bouillon og/eller champignonvæde)
1 fI fløde 9%
salt og peber
Tilbehør: 1 dl (rå) brune ris
*
Rør kødet godt med salt og peber. Lad det stå ca. 5 min. og trække.
Tilsæt løg, æg, havregryn og mel og rør farsen godt.
Bredes ud i et ildfast fad.
Steges i ovn i ca. 25 min. ved 175°C.
Spinaten bredes ud over farsbrødet, drys evt. lidt salt og peber på spinaten.
Mens kødet steger, laves saucen: Svits begge slags champignoner og løg i olien.
Tilsæt melet og rør det hele til en tyk "melbolle".
Rør væde og fløde i som til opbagt sauce, juster evt. tykkelsen.
Smag til med salt og peber.
Saucen hældes over spinaten, og det hele steges ved 175°C i ca. 20 min.
Saucen må godt få en lysebrun overflade.
Kog risene efter anvisning på pakken.
Tips: Kan også serveres med hasselback-kartofler og fx tomatsalat.
Pr. portion: 552kcal/2310kJ Fedt: 17 g Kulhydrater: 57 g Protein: 35 g